27 de setembre del 2011

RECEPTA: COCA DE TOMACA


COCA DE TOMACA (Valencià)

Abadejo, tomaques madures, pebrera, ceba, pinyons, farina, rent, sal i oli.

Es prepara la massa posant dues parts d’aigua i una d’oli en un recipient (es pot mesurar amb un gotet). S’afegeix la pastilleta de rent desfeta amb aigua tèbia, la sal, i es va pastant fins que quede una massa fina i no molt dura. Es deixa reposar perquè augmente de volum. Mentre, tallarem les tomaques a trossets xicotets, la ceba i la pebrera, i esgarrarem l’abadejo a tiretes. Quan la massa estiga bona, farem una base molt fina damunt la llanda de forn, fregada amb oli, alçant una miqueta les vores, i estendrem per damunt la tomaca, arreglant-la fins que ho cobresca tot. Damunt posarem la ceba, la pebrera y l’abadejo (que haurem remullat per evitar que estiga massa salat). Ho adornarem amb els pinyons i posarem per damunt uns rajets d’oli perquè estiga més sucós. S’espolsa de pebre i de sal al vostre gust, i també amb una miqueta de farina, i es fica al forn i fins que estiga daurada la pasta.



COCA DE TOMATE (Castellano)

Bacalao, tomates maduros, pimiento, cebolla, piñones, harina, levadura, sal y aceite.

Se prepara la masa poniendo dos partes de agua y una de aceite en un recipiente (se puede medir con un vaso). Se añade la pastilla de levadura deshecha en agua tibia, la sal, y se amasa hasta que quede una masa fina y no muy dura. Se deja reposar para que aumente de volumen. Mientras, cortaremos los tomates en trozos pequeños, la cebolla y el pimiento y desharemos el bacalao a tiras. Cuando la masa esté buena, haremos una base muy fina encima de la bandeja del horno, restregada con aceite, levantando un poco los bordes, y extenderemos por encima el tomate, de manera que cubra perfectamente todo el fondo. Encima pondremos la cebolla, el pimiento y el bacalao (que tendremos que haber remojado para evitar que esté demasiado salado). Lo adornaremos con los piñones y pondremos por encima unos chorritos de aceite para que esté más jugoso, Se espolvorea de pimentón y de sal al gusto y también con un poquito de harina y se mete en el horno hasta que la pasta esté dorada.